Si hem de pensar en una atracció de PortAventura World reconeguda des del primer dia, sense cap mena de dubte és Dragon Khan. Coneguda internacionalment, de bon començament ja es va convertir en una atracció única a tot el món i en un dels emblemes del resort.

Vols saber més coses d’aquesta atracció? Doncs, tot seguit, t’expliquem a quina altura puja, quina velocitat assoleix, la seva història i moltes altres coses de Dragon Khan 😉

Un recorregut de llegenda

Segles abans de la nostra era, un príncep llunyà, que es deia Hu, va intentar destronar l’emperador per satisfer les seves ambicions. El seu complot va fracassar i, com a càstig, els déus el van convertir en un gran drac i el van condemnar a vagar sense rumb pels cels.

Des de llavors, cada vegada que algú intenta pujar-hi, allibera tota la seva ira i gira a tota velocitat per tal que ningú no el domini.

Aquesta història, que avui s’ha convertit en llegenda, va inspirar un dels recorreguts més mítics de la història de les muntanyes russes. Des que el viatger puja al drac fins que en baixa, sent com se li accelera el cor i bombeja adrenalina pura.

Com és el recorregut i a quina altura màxima puja Dragon Khan?

El viatge comença amb un revolt a la dreta i un descens suau, que ens encara per enfilar-nos fins al capdamunt, a 45,1 metres d’altura del sòl. Després d’un revolt, inicia un descens a gran velocitat per recórrer un dels loops verticals més grans del món, que, amb 36 metres d’alçada, va ser el més gran del món quan es va inaugurar l’atracció.

A partir d’aquest punt, el ritme és frenètic, amb un dive loop, un zero-G roll i un gran cobra roll, fins a arribar a la meitat del recorregut, on es fa una petita pausa. Tan petita que no dona temps ni a rebaixar el batec del cor, ja que tot seguit hi ha un descens amb revolt que enllaça amb un petit loop vertical i que acaba amb un gir d’uns 270 graus per conduir-nos cap a l’interlocking corkscrew, una part del recorregut que sembla un tirabuixó entrellaçat i que duu fins a un revolt final amb un angle de 180 graus.

Tot això, en menys de dos minuts i a una velocitat màxima de 110 km per hora. Llegendari, oi?

Una arquitectura que et transporta a la Xina més històrica

Dragon Khan està situat a PortAventura Park, a l’àrea de China, amb la qual cosa la tematització s’inspira en aquesta cultura ancestral.

A l’entrada, per exemple, el rètol de l’atracció està subjectat amb dues columnes d’estètica oriental. Un cop a l’espai de les cues, ens trobem amb un cap de drac gegant que ens introdueix encara més en aquest món oriental.

A més, l’arquitectura de l’edifici es caracteritza per distribuir els espais en unitats rectangulars per formar un tot. Així transmet un aspecte exterior impressionant, dinàmic i misteriós, que fa que hom no sàpiga amb què es trobarà quan pugi a l’atracció.

Pel que fa a l’atracció, la via és de color vermell amb suports blaus per simular el clàssic drac xinès. També té l’espina dorsal quadrada, que, com que fa una mica de buit, crea un rugit característic quan hi circula el tren.

Una història que es converteix en adrenalina

Tot i que a PortAventura World hi ha diverses atraccions emocionants en què la velocitat és una de les característiques principals, Dragon Khan té alguna cosa que la fa especial. I és que pujar-hi et permet no només conèixer part de la història del resort, sinó també del món, ja que fins a la data en què es va inaugurar, el 1995, no s’havia vist cap atracció igual.

Va ser una muntanya russa pionera, tant per les vuit inversions com per la velocitat i el tipus d’emocions que genera. Encara avui, quan algú hi puja per primer cop, sent el mateix que van sentir els primers aventurers: la respiració entretallada, la impaciència, el nus a l’estómac, el cor que s’accelera a mesura que s’acosta el moment, el batec cada cop més ràpid quan es posa en marxa i la sensació del vent a la cara.

El batec no afluixa fins que s’arriba al final del recorregut. Un recorregut que voldràs tornar a viure si t’apassiona l’adrenalina en estat màxim.

 

T’atreveixes a afrontar la velocitat de Dragon Khan?

No tothom s’atreveix a viure l’aventura de Dragon Khan, però gairebé tothom que ho fa repeteix. Perquè és veritat que, de bones a primeres, les inversions poden arribar a intimidar, però l’experiència que ofereix és tan única que voldràs viure-la més d’una vegada a la vida.

Vine a domar el drac. T’espera.

L’altura màxima de l’atracció Dragon Khan és de 45,1 metres.