Situat entre Salou i Vila-seca, PortAventura World està en una zona privilegiada: la Costa Daurada. 81 km de litoral amb 60 platges de sorra fina que, amb el reflex del sol, agafen una tonalitat daurada. D’aquí ve el nom de la zona.

Ara bé, aquesta no és l’única particularitat d’aquesta part del litoral català. També hi ha un munt d’espais naturals singulars, té una biodiversitat única i un patrimoni històric i cultural que converteixen la zona en un gran atractiu turístic.

T’agradaria saber una mica més de la zona que envolta PortAventura World? No et perdis aquesta publicació del blog perquè et volem presentar els deu pobles més bonics de la Costa Daurada.

 

Salou

Molta gent coneix Salou per la varietat de platges i cales, però el que molts desconeixen és que aquesta localitat es va fundar al segle VI a. de C., així que té una història llarga, extensa i molt interessant. El port va ser un dels més importants de l’època dels romans i de l’edat mitjana, i va ser protagonista de molts dels esdeveniments que van marcar la història.

No va ser fins a final del segle XIX que va esdevenir una localitat d’estiueig i va assentar les bases del seu atractiu turístic actual. Un atractiu amb el qual des de PortAventura World ens agrada contribuir.

 

Reus

Si alguna cosa han demostrat els diversos assentaments arqueològics és que la zona de Reus fa un milió d’anys que està habitada. Ara bé, l’origen de la ciutat en sí, tal com se la coneix avui, data del segle XII.

Gràcies al comerç, no va trigar a créixer. De fet, ho va fer d’una manera significativa durant diverses etapes. I, amb motiu d’aquesta prosperitat econòmica, va esdevenir una de les poblacions destacades de Catalunya i la segona ciutat de referència després de Barcelona.

Avui és coneguda per la seva gran oferta cultural, per la seva tradició modernista i per ser la localitat que va veure néixer l’arquitecte Antoni Gaudí.

 

Cambrils

Si a PortAventura World ens agrada ser fidels a la història és precisament perquè estem en un territori amb una història destacada. Cambrils, a més de ser un dels deu pobles més bonics de la Costa Daurada, és una localitat amb molta història.

Tanta història que els seus orígens es remunten a abans que existís l’escriptura. Poca gent de fora ho sap, però s’hi han trobat restes d’una de les comunitats agrícoles de la prehistòria.

Des de llavors, ha anat sobrevivint al llarg dels segles fins avui, i ha donat peu a una arquitectura rica i variada fruit de les diferents èpoques.

 

Tarragona

A PortAventura World hi ha una gran varietat de mons, però si no hi ha l’antic Imperi romà és perquè som conscients que a prop tenim l’antiga Tarraco.

Fundada el segle III a. de C., els romans la van convertir en capital de província després de conquerir el territori. És per aquest motiu que, quan passegem per les zones històriques, encara s’hi sent la tradició dels descendents de Ròmul i Remus.

Actualment, aquestes restes romanes han estat declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i han fomentat la creació del festival cultural Tarraco Viva, dedicat a la divulgació històrica de l’època romana.

 

La Pineda

Que La Pineda rep aquest nom per la gran quantitat de pins que hi ha al seu voltant és una obvietat. Ara bé, el que molta gent no sap és que en aquesta zona abans hi havia una antiga vila romana.

Actualment, aquest petit municipi, que pertany a Vila-seca, es coneix per les seves dues grans platges, però a l’edat mitjana era una zona plena de torres defensives construïdes per evitar els atacs dels pirates.

Un dels seus esdeveniments més curiosos té lloc al desembre amb la construcció d’un pessebre de sorra gegant. De fet, si vens per la zona durant aquesta època i pots, no deixis de visitar-lo.

 

Altafulla i Tamarit

Altafulla és un dels pobles més bonics de la Costa Daurada? I tant! Sense cap mena de dubte! Ara bé, tot i així, la millor manera de definir aquesta localitat és com un poble amb molt d’encís.

Les seves arrels medievals encara es poden entreveure en l’urbanisme dels carrers i en molts dels edificis. A més, la seva proximitat amb Tamarit fa que la visita a aquests dos pobles sigui gairebé obligada, ja que ambdós municipis conserven gran part del seu encís dels segles passats.

Això sí, hi ha una cosa que no et pots perdre i són els castells dels dos municipis. Són al·lucinants!

Torredembarra

Hi ha pobles que tenen la sort de tenir una mica de tot i Torredembarra n’és un. És un lloc amb història, amb grans platges i espais naturals únics.

Com moltes localitats de la zona, els seus orígens es remunten a l’edat mitjana, cosa que s’aprecia visiblement passejant pels racons més antics.

Com a construcció curiosa, destaca el far, l’últim del segle XX construït a tot l’Estat espanyol.

 

L’Ametlla de Mar

Si visites l’Ametlla de Mar i quan hi arribes et diuen que ets a La Cala, no t’espantis, no t’has pas equivocat. Aquest és el nom que fan servir els habitants d’aquesta bonica localitat de la Costa Daurada per fer referència a la seva població.

Un lloc amb una tradició de pescadors fidel als seus orígens, tal com ho demostren la gran flota de vaixells de pesca que hi ha amarrats als molls del port i la seva gastronomia rica en peix i marisc.

A més, és el segon municipi de Catalunya amb més banderes blanques gràcies al bon estat de moltes de les seves platges i cales.

 

Calafell

Com a altres pobles de la Costa Daurada, el gran atractiu turístic de Calafell són el sol i la platja, però en té molts més. Per exemple, se sap que fa 22.000 anys hi havia gent a la zona perquè, a final del segle passat, s’hi va trobar una cova prehistòrica.

A més, també hi ha la Ciutadella Ibèrica, una fortalesa en molt bon estat de conservació que ens permet conèixer com vivien els nostres avantpassats de la zona fa més de 2.500 anys.

Ja només per això és un dels deu pobles més bonics de la Costa Daurada.

 

Sant Carles de la Ràpita (La Ràpita)

Conegut durant anys amb el nom de Sant Carles de la Ràpita, el passat mes de febrer del 2022 aquest municipi proper al Delta de l’Ebre va canviar el nom després d’aprovar-se el canvi en referèndum.

La seva proximitat amb el parc natural del Delta de l’Ebre el converteix en un poble de visita obligada per conèixer la idiosincràsia de la zona.

Avui també destaca per les seves platges espectaculars i pel contrast entre el mar i la muntanya que li atorga la seva ubicació.

Ara que ja coneixes els deu pobles més bonics de la Costa Daurada, amb quin et quedes?

Com pots veure, visitar PortAventura World no només consisteix a gaudir dels nostres parcs; també pots fer-hi turisme. Així que recorda, si a més de posar-te en #MoodAventura vols fer turisme per la zona, allotja’t en un dels nostres hotels i t’ho passaràs d’allò més bé.

Reserva

i que es noti que tindràs un bon estiu!