Aventurers, el passat 24 d’octubre es va celebrar el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic. Les Nacions Unides van fixar aquesta data amb la voluntat de conscienciar la societat sobre la importància d’actuar contra els efectes de la contaminació, un problema que ens afecta a tots.

Però, tot i que se celebra el 24 d’octubre, des de PortAventura World ens esforcem els 365 dies de l’any per preservar i cuidar el planeta. Perquè respectem i estimem el món en el qual vivim.

Continua llegint si et ve de gust conèixer les nostres iniciatives i vols posar-hi el teu granet de sorra. La Terra ens necessita!

 

Gestió de residus

La gestió de residus és un element clau en la protecció del medi ambient i a PortAventura World ens ho prenem seriosament.

Per això, tenim una àrea especialitzada de professionals que s’ocupa d’establir les estratègies i les accions necessàries per al tractament dels residus que generem, i ho fa en totes les parts del procés: des de l’origen fins a l’eliminació o el reaprofitament.

I amb això en el nostre punt de mira, hem contractat empreses especialitzades que s’encarreguen d’instal·lar contenidors per als diferents residus, fer-ne la recollida i transportar-los fins al gestor autoritzat per a la valorització o eliminació.

No deixar cap empremta és la millor manera de deixar empremta!

Preservació de l’aigua al resort

Tothom, fins i tot en Woody i la resta de membres del nostre equip, sap com n’és d’important l’aigua per a les nostres vides i que és vital gestionar-la d’una manera adequada. L’aigua és un recurs que escasseja. Cada gota és or i no en malgastem ni una mica!

Així, per exemple, tot el volum d’aigua d’ús recreatiu del resort, com l’aigua de les piscines de Caribe Aquatic Park, es manté en un circuit tancat.

Els sistemes tecnològics de filtratge i tractament que utilitzem són d’allò més exigents i ens permeten reutilitzar gairebé tota l’aigua, llevat d’un petit percentatge d’aigua residual que aboquem després del filtratge.

Un altre bon exemple dels esforços de preservació i aprofitament de l’aigua que fem des del resort és que tenim una xarxa que separa les aigües residuals de les pluvials. I saps per a què fem servir l’aigua de pluja? Per mantenir el nostre llac sempre espectacular i les atraccions d’aigua més emocionants llestes per a l’acció!

Perquè a PortAventura World quan es tracta d’emocions i adrenalina, tirem la casa per la finestra; però quan es tracta d’aigua, no en tirem ni un rajolí!

 

Energia elèctrica

Tenim un sistema de gestió d’energia que controlem des d’un ordinador central. Això ens permet controlar els principals elements consumidors d’energia dels parcs i els hotels, i ens estalviem problemes i consums innecessaris.

A més, un gran percentatge de l’energia elèctrica que consumim prové de fonts totalment renovables, per exemple, de PortAventura Solar, la nostra pròpia planta fotovoltaica inaugurada el 2023 i la més gran d’un complex turístic a Espanya!

Play video button

També aprofitem altres recursos que ens ajuden a estalviar un percentatge d’energia elèctrica. Per exemple, l’ús de bombetes LED.

I als hotels de PortAventura World hi ha claus de connexió per tenir energia a l’habitació, un sistema de desconnexió de l’aire condicionat quan s’obren les finestres i molts altres detalls!

Els nostres compromisos ambientals

Hem implantat la nostra pròpia Política Ambiental, ens han atorgat el prestigiós Certificat «Residu Zero» d’AENOR, tenim la Certificació ISO 14001 i el sistema comunitari de gestió i auditoria mediambiental EMAS. Tot això certifica el nostre compromís amb el medi ambient i ens ajuda a millorar any rere any.

I tu, ens ajudes en la nostra lluita per la conservació del medi ambient?

T’hi esperem!