Els aventurers recorden la visita a PortAventura World per molts motius, però un dels principals és per les atraccions i, sobretot, per les muntanyes russes. Perquè visitar els parcs és sinònim d’adrenalina i emocions fortes.

Una de les atraccions de PortAventura Park més emocionants és Stampida, situada a Far West, i avui volem parlar-te’n. Vols saber alguna de les curiositats que envolten aquesta roller coaster? Doncs continua llegint, perquè te les expliquem tot seguit. 😉

 

A Stampida, arribar el primer dependrà del color que triïs

La història d’Stampida a PortAventura World és un xic peculiar. Dos anys després de la inauguració de PortAventura Park, les famílies Connery i Cranberry, fundadores de Penitence, van decidir construir una muntanya russa a Far West. El que ningú no sabia és que la seva intenció era crear un circuit de curses per als seus duels constants i que convidarien els visitants a pujar als trens.

I això no és tot el que van aconseguir, ja que van anar més enllà i van crear una experiència trepidant. Un quilòmetre de pujades i baixades a alta velocitat en què la pols s’aixeca a la llunyania i és impossible no cridar: Yee haw!

Ara bé, arribar el primer a la meta dependrà del color que triïs. Quan entres a l’atracció, has de decidir si vols pujar al tren vermell o al blau. Si ets dels qui no suporten perdre ni al parxís, et recomanem triar bé perquè només un dels trens arribarà primer.

 

L’important no és el resultat, sinó viure una emoció extrema

Saps què és el millor d’Stampida de PortAventura World? Que, tot i que no guanyis la cursa, les emocions que vius quan arribes a la meta són tan intenses que serà inevitable tenir ganes de pujar-hi una vegada i una altra.

I no és d’estranyar, perquè durant el recorregut hi ha diversos punts en què se superen els 70 km/h. Això, sumat a les pujades i els descensos, als revolts a gran velocitat i al trontoll de les vies, fan que l’experiència esdevingui un moment trepidant.

A més, el recorregut és d’allò més divertit. Durant els instants inicials, ambdós trens ressegueixen el mateix trajecte, però després del primer descens (de més de 25 metres!), quan surten del túnel, se separen per entrecreuar-se en diversos moments perquè puguis saludar els passatgers de l’altre tren.

Després, els dos trens se situen en paral·lel fins que arriben al final d’un recorregut en què el tren guanyador ho serà per mil·límetres.

Dades curioses

74 km/h
Stampida pot arribar a assolir una velocitat màxima de 74 km/h.
25,6 m
L’altura màxima d’Stampida és de 25,6 metres i la longitud total és de 953,1 metres.

Tomahawk, l’Stampida petita de PortAventura World

Stampida no és l’única muntanya russa de PortAventura World d’aquestes característiques. També hi ha Tomahawk, la seva germana petita, inaugurada el mateix any i amb la qual els petits més valents de la casa poden començar a experimentar amb l’alta velocitat.

El recorregut comença amb un revolt de 180 graus que puja fins als 14 metres per, després, baixar a tota velocitat.

Pujar, baixar, pujar i tornar a baixar sense parar en un trajecte que s’acaba integrant amb Stampida perquè puguis saludar els passatgers de la gran cursa.

 

Vols viure Stampida i la resta de les atraccions de PortAventura World?

Stampida de PortAventura World és una de les atraccions que generen més adrenalina del Resort. El trontoll de les vies, l’alta velocitat i un recorregut d’altura, sumat a l’emoció de guanyar la cursa, converteixen aquesta roller coaster en una experiència que s’ha viure sí o sí a l’àrea de Far West de PortAventura Park.

 

Si vols emocions fortes,

puja al tren d’Stampida