Diu la llegenda oriental que, abans d’abandonar la Terra, Buda va convocar tots els animals per acomiadar-se’n. Les dotze úniques espècies a aparèixer van ser recompensades: Buda va assignar a cada any el nom d’una d’elles. I així és com dotze animals representen l’actual horòscop xinès.

Per què t’expliquem això?

Perquè som al febrer, mes en què se celebra l’Any Nou xinès, i 2024 és l’any del… drac! N’has vist algun, darrerament? A nosaltres ens ve al cap un drac molt vermell, amb vuit loopings espectaculars, capaç de fer-te volar a una velocitat de vertigen.  

Continua llegint per descobrir la seva història i algunes curiositats que potser no sabies!

Dragon Khan, una història d’alta volada

L’1 de maig de 1995 PortAventura World va obrir portes per primera vegada, i el món sencer va descobrir un esclat de meravelles mai vistes. Entre totes elles, n’hi havia una que destacava per damunt de la resta: el nostre increïble i imponent Dragon Khan.

En el seu moment, va batre el rècord mundial d’inversions, deixant tothom absolutament bocabadat amb els seus vuit loopings. I això no és tot: tenia el looping més alt del planeta, amb una alçària de 36 metres.

En resum, el Dragon Khan s’estrenava com una obra mestra de l’enginyeria i l’entreteniment, sorprenent el món sencer amb els seus 45 metres d’alçària, en el seu punt més alt, i els seus 110 quilòmetres per hora.

És normal que, amb aquestes característiques, s’hagi convertit en l’emblema del nostre parc i que milions de persones ens visitin per gaudir d’aquestes sensacions extremes.

Quantes vegades hi has pujat tu?

Si ho has fet, ja saps que l’experiència té una durada d’un minut i mig i que comença amb un predrop, una petita caiguda d’un metre abans del gran descens. Aquest element no és casual: a més de servir per crear expectativa i suspens, és un gran recurs estructural que redueix la tensió a la cadena i fa que l’experiència sigui encara més segura.

La llegenda de Dragon Khan

Dragon Khan és al cor de la nostra China, al temple del primer emperador de l’imperi.

Diu la llegenda que l’orgullós príncep Hu va intentar destronar l’emperador amb les seves arts malèfiques, però no se’n va sortir. Quin càstig va rebre? Els savis déus van ordenar tancar la seva ànima en el cos d’un drac alat. I volant, furiós i avergonyit, va exiliar-se fins que va arribar al nostre parc.

És per això que els seus girs són tan vertiginosos! Perquè dins seu hi ha l’essència salvatge d’aquell jove príncep.

Digues-nos: t’atreveixes a intentar domar-lo?

Desitgem que passis un gran any del drac, ple de fortuna, valentia i reptes estimulants.

Si cercaves el moment per llançar-te a viure aquella aventura que sempre has desitjat, el moment és ara: obre bé les ales, i a totes! Nosaltres t’esperem on ja saps per crear grans records i viure experiències que mai no oblidaràs.