Si una cosa caracteritza PortAventura World són les muntanyes russes, un dels grans atractius del Resort. I no és per menys, ja que totes disparen l’adrenalina fins a tal punt que voldràs pujar-hi sense parar.

Una d’aquestes muntanyes russes és Shambhala, inaugurada el 12 de maig de 2012. Juntament amb Dragon Khan i Red Force, ha esdevingut un dels símbols de PortAventura World.

Vols saber-ne més coses? Doncs, continua llegint. A continuació te n’expliquem algunes curiositats.

 

Shambhala: una muntanya russa fidel a una llegenda 

Diuen que en algun racó entre les muntanyes i els núvols hi ha el regne de Shambhala (que significa «regne de la felicitat»), una terra mística on només arriben els escollits. Se’n desconeix la ubicació exacta, tot i que els diversos relats coincideixen a situar-lo a la serralada de l’Himàlaia, un territori inhòspit on només s’atreveixen a endinsar-se els més valents.

A PortAventura World som amants de les grans aventures i, com no podria ser de cap altra manera, per recrear aquest mite fantàstic, vam voler fer-ho de la manera més fidel possible. Per això, pujar a Shambhala és molt més que pujar a una muntanya russa: és sentir les sensacions i l’emoció que es viuen durant una expedició a l’Himàlaia.

 

Un recorregut únic: no tocaràs el cel, el conqueriràs

Quan t’acostis a China, t’adonaràs de la immensitat de Shambhala. Una muntanya russa que, més que una atracció, sembla una serralada d’emocions. Quan recorris la zona que l’envolta, no podràs deixar de mirar cap al cel.

Impressiona molt. I encara impacta més quan la veus de prop. A cada passa, el cor et batega amb força i sents un formigueig a l’estómac perquè saps que aviat viuràs una experiència incomparable. Ara bé, quan pugis al tren i arrenqui, no podràs deixar de repetir aquell crit tan característic de quan se’t dispara l’adrenalina: uaaaaaaa!

I la veritat és que el ritme és frenètic. A penes començar, t’eleves 76 metres per caure, després, com si et precipitessis per les muntanyes més altes de l’Himàlaia. I a partir d’aquí és un no parar.

Tornes a pujar i tornes a baixar. Entres en un túnel. T’endinses en un camelback. Tornes a baixar. Doble hèlice. Una altra pujada i una caiguda per arribar a l’Speed Hill, un turonet arran de terra que fa que experimentis una gran sensació de velocitat.

Però l’emoció no s’acaba aquí. Un nou camelback et fa sentir com si volessis i, després, una gran caiguda et transmet la sensació que ets capaç de volar millor que el drac més veloç. L’experiència és tan bestial que, si en algun moment tens por, es transforma a l’instant en ganes de continuar a l’aire.

Un vol que s’allarga un xic més i que, tot i que s’acaba, t’omple de la felicitat de què parla la llegenda.

 

De veritat voles? Sí, voles!

Shambhala és una muntanya russa diferent de la resta; no només per la caiguda principal (des de 78 metres d’altura) ni per la velocitat que assoleix (134 km/h), sinó per la sensació d’estar volant.

Gràcies al disseny dels trens, amb vagons en forma de V, com a passatger encara sents més la velocitat. Això, sumat al disseny dels seients, amb un arnès de subjecció que permet més llibertat de moviments, fa que, en algunes parts del recorregut, tinguis la sensació de flotar a l’aire.

Aquest fenomen es coneix amb el nom d’airtime i és un dels elements més característics de Shambhala. I, tot i que al principi pot ser una sensació estranya, sobretot si és la primera vegada que la vius, acaba convertint-se en un dels moments inoblidables de la visita a PortAventura World.

El món dels parcs temàtics fa servir la seva pròpia terminologia. La paraula hypercoaster és la fusió de hyper, que fa referència a una atracció d’entre 60 i 90 metres d’altura, i coaster, el diminutiu de roller coaster, muntanya russa en anglès.

Puja i troba-hi la felicitat

Shambhala és una de les muntanyes russes més extremes i divertides. Tothom qui hi puja en surt impressionat i amb ganes de tornar a viure una experiència diferent. Per això, si a tu també t’agraden les emocions fortes, és una cosa que has de viure sí o sí. Perquè hi ha coses que s’han de fer com a mínim un cop a la vida. I ser part d’aquesta expedició n’és una.

 

Tens ganes de tocar el cel?

Vine i aixeca el braços enlaire!